Uitnodigingen

 

 

 

                                                                             

          

Voorstelling fietsvakantie 2024

klik op de titel

 

Zwitserlandreis 18/8-25/8/2024

Programma Vierwoudenstedenmeer 

 

Dag 1: Heenreis

Via Luxemburg en Frankrijk naar de Zwitserse grens. Via Luzern bereiken we het Vierwoudsteden-meer .Het Vierwoudstedenmeer is een bekende Zwitserse vakantiebestemming, met fotogenieke stad Luzern, stadjes Weggis en Vitznau en de berg Rigi. Het meer is ook echt een plaatje. Super helder water, een groene omgeving en dan op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen.
Bij aankomst in onze verblijfplaats Seelisberg ,worden we begroet met een hartelijk welkom bij een wel-komstdrankje en aansluitend ons avondmaal.


Dag 2: Bergdorp “Isenthal” en rondvaart op de Urnersee.


Na het ontbijt eerste kennismaking met Seelisberg. Nadien met de TSB Bahn, een kabeltreintje dat ons van Seelisberg tot aan het Vierwoudstedenmeer in Treib brengt. Hier schepen we in voor een boottocht op de zuidoostarm van het Vierwoudstedenmeer, de Urnersee die, omge-ven door steile berghellingen, wel op een Noorse fjord lijkt. In Isleten, stappen we over op spe-ciale kleine postbusjes die ons via een smalle bergweg naar het mooie bergdorpje “Isenthal” brengen. Middagmaal met speciaal bergmenu. Nadien bezoek aan de houtsnijder van dit Zwit-serse bergdorpje met zijn lokale tradities. Vervolgens terug met de postbusjes naar Isleten. Met de boot varen we terug over de Urnersee/Vierwoudstedenmeer tot in Treib waar we een aperitiefje in het oudste restaurant van Zwitserland nemen. Nadien met de TSB Bahn naar Seelisberg en ons hotel.

Dag 3: Drie Passentocht – Furka – Grimsel en Susten

Ontbijt. Via Beckenried, Göschenen en door de Schöllenenschlucht bereiken we An-dermatt, kruispunt van verschillende bergpassen. Een klim via een mooie bergweg brengt ons op de Furkapass 2416m. Even voorbij de pashoogte houden wij halte aan de Belve-dère, ooit kwam de Rhônegletsjer, bron van de rivier de Rhône tot aan het restau-rant. Nadien dalen wij af naar het kleine dorpje Gletsch van waaruit wij aan onze tweede pas beginnen, de 2126m hoge Grimselpas. In het bergrestaurant op de pas nemen wij het middagmaal. We dalen af langs de mooie gletsjermeren en het ruwe landschap tot Innertkirchen en Meiringen waar wij een bezoek brengen aan natuur-wonder “Aareschlucht”, een houten wandelpad boven de ruwe rivier de Aare. Na dit bezoek terug naar Innertkirchen waar onze derde klim van de dag begint, door het Gadmental, naar de Sustenpass op 2240m hoog. Wij houden nog een stop aan de Steingletsjer en dalen daarna rustig af via het Meiental en het Urnerthal terug richting ons hotel in Seelisberg.

Dag 4: Rond het diepblauwe Vierwoudstedenmeer en Luzern

Ontbijt. Volledig het blauwe Vierwoudstedenmeer rond! Via de Seelisbergtunnel tot Flüelen en Altdorf, de thuishaven van Willem Tell, waar wij een bezoekje brengen aan het centrum. Verder via de panoramische Axenstrasse, langs de oevers van het meer tot in Brunnen. Hier volgen we de toeristische Seestrasse en passeren er de mooiste dorpjes aan het Vierwoud-stedenmeer zoals Gersau en Vitznau. In Weggis maken we een stop in het centrum van het mondaine kleine vakantieoord. Nadien verder naar Küssnacht voor middagmaal aan de oe-ver van het meer en bezoek aan de Astridkapelle. Onze uitstap gaat verder naar de mooiste stad van Zwitserland: Luzern. Stadswandeling langs de 14deeeuwse Kapellebrücke, Jezuïe-tenkerk en door de historische binnenstad. Vrije tijd in Luzern. Nadien keren we terug naar ons hotel.

Dag 5: Berner Oberland en reuze waterval binnen in de berg

Na het ontbijt rijden we via Stans, Sarnen naar de Brünigpas 1002m. Hier bereiken we Berner Ober-land. We brengen een bezoek in Brienz, een mooi Zwitsers dorpje gekend om zijn houtsnijkunst, en wandelen langs de traditionele typische houten huizen. Nadien verder via de mooiste zijde van de Brienzersee tot Interlaken. Hier volgen we de mooie Lütschine rivier tot in Lauterbrunnen. We be-zoeken de indrukwekkende watervallen die zich door de rotsen naar beneden storten. Een lift brengt ons eerst boven de watervallen. Vanaf daar dalen wij af langs de verschillende watervallen. Middag-maal. Nadien door de vallei van het Lütschental naar het gekende vakantieoord Grindelwald. Hier genieten we vanop een leuk terrasje van het prachtige uitzicht op het imposante bergmassief. Na wat vrije tijd keren we terug via de Brienzersee en de Brünigpas naar ons hotel in Seelisberg.

Dag 6: Boerderijbezoek – Glasblazerij “Glasi” – Klewenalp

Het leven op een bergboerderij ontdekken in Seelisberg. Met de autocar of te voet naar de Tanzplatz in Seelisberg, de bergweg op naar een typische bergboerderij. Boer Seppi verwelkomt ons en wij maken kennis met het boerenleven. Een uitgebrei-de koffiepauze op de boerderij is voorzien. Wij houden nog halte op het Schillerbalkon en ’s middags nemen wij een maaltijd in een restaurant in Seelisberg. Na de middag-pauze nemen wij onze autocar en reizen naar Hergiswil. Daar een zeer interessant bezoek een de glasblazerij “Glasi”. Kennismaken met de geschiedenis van het glas-blazen, bezoek aan het atelier waar geblazen wordt, eens kijken en/ of kopen naar de glaskunst in de winkel 1ste en 2de keuze, of genieten van een pauze op een mooi terras aan de oever van het meer. Nadien terug met de autocar naar Beckenried waar wij de kabelbaan nemen naar de Klewenalp 1600m met een panorama op de 7 me-ren van Centraal Zwitserland, bezoek aan de kruidentuin van Ricolasnoepjes en een goedendag zeggen aan de marmotjes of eventueel een koffiepauze in het Bergres-taurant. Na het bezoek met de kabelbaan terug naar Beckenried en met onze auto-car naar Seelisberg.

Dag 7: Naar de eeuwige sneeuw op de Titlis, Engelberg & paardenkoetstocht in het kloosterdorp.

Via Stans en door het Engelberger dal naar het kloosterdorp Engelberg. De rit naar de Titlis is een echte belevenis. Eerst met de nieuwe gondellift TITLIS Xpress naar het middenstation, dan verder met de TITLIS Rotair, de eerste 360° ronddraaiende kabelbaan ter wereld, helemaal tot aan de top op 3032m! Hier bereiken we het eeuwig besneeuwde landschap, ook in de zomer. Op deze drieduizender wacht ons een adembenemend bergpanorama met diverse uitzichtpun-ten, restaurants en zonneterras. We bezoeken de prachtige gletsjer ijsgrotten, en wandelen over de indrukwekkende “Titlis Cliff Walk”, de hoogstgelegen hangbrug van Europa. We genieten van een indrukwekkend en onvergetelijk panorama! Diegenen die wensen kunnen nog met de “Ice Flyer”-stoeltjeslift over de gletsjer “vliegen” en deze van heel dichtbij bekijken.

Nadien dalen we af met de TITLIS Rotair naar het prachtig gelegen bergmeer, de Trübsee voor het middagmaal. Nadien de gondelbaan terug tot in Engelberg. Hier sluiten we onze prachtige vakantie in Centraal-Zwitserland af met een leuke paardenkoetstocht in en rond Engelberg. Een onvergetelijke dag!

Dag 8: Terugreis

Na het ontbijt verlaten we ons hotel en keren we terug huiswaarts. Via de Zwitserse en Franse autowegen bereiken we België. Onderweg houden we de gebruikelijke stop voor de maaltijden. Aankomst ca. 20.00u.